FAQ

KAN IEDEREEN MEEDOEN?

Bijna iedereen, je moet minimaal 13 jaar oud zijn als je in België woont en minimaal 16 jaar oud als je in Nederland woont. Op basis van het land waar je woont mag je dan ook respectievelijk meedoen aan het panel BEENQ Nederland of BEENQ België.

IS MEEDOEN GRATIS?

Ja, je hoeft niet te betalen om lid te worden. Het is bovendien vrijblijvend, je bent nooit verplicht om mee te doen aan een enquête.

WAAROM MOET IK “MIJN PROFIEL” INVULLEN?

We stellen je best wat vragen om je profiel compleet te maken, maar dat is niet zomaar. Dit is de informatie waarmee we beslissen of een onderzoek voor jou relevant is. Vul je deze zaken niet in of houd je ze niet geregeld up-to-date, dan kan het zijn dat je voor surveys wordt uitgenodigd waaraan je toch niet mee blijkt te kunnen doen na enkele eerste vragen.

MAAR NOG STEEDS WORD IK SOMS UIT SURVEYS GEZET OMDAT IK NIET IN DE DOELGROEP VAL …

Dat is inderdaad nog steeds mogelijk. Niet alle onderzoeken hebben namelijk op voorhand een vaste keuze voor een doelgroep, maar deze ontstaat wel naarmate het vaker wordt ingevuld.

Voorbeeld: een onderzoek kan worden ingevuld door mensen van alle leeftijden, daar wordt dus op voorhand niet op geselecteerd. Maar de onderzoekers willen wel graag een bepaalde verdeling tussen de leeftijdscategoriën. Bijvoorbeeld 100 respondenten onder de 40 jaar oud, de resterende 100 er boven. Hebben ze dan voor die eerste categorie er honderd gevonden, dan kan je dus niet meer meedoen als jij ook jonger bent dan veertig.

De uitnodigingen voor de onderzoeken zijn dan natuurlijk wel al verstuurd dus kan je die nog steeds openen. Het onderzoek zelf blijft ook open tot ze genoeg mensen hebben voor de laatste groep. Dus kan het gebeuren dat je alsnog nietsvermoedend en enthousiast begint aan de survey, maar na de leeftijdsvraag alsnog niet verder kunt.

Dit is vervelend, want je ging er net lekker voor zitten. Sterker nog: soms is dit afbreekpunt pas na meerdere vragen en ben je dus zelfs al even bezig. Dit effect is helaas niet te voorkomen en zal je daarom, ook bij andere panels, helaas voor lief moeten nemen.

HOE ONTVANG IK ENQUÊTES?

Je ontvangt uitnodigingen per e-mail om mee te doen aan onderzoeken en als je de app hebt ook diezelfde uitnodiging per push-notificatie op je device. Maar we raden je ook aan om regelmatig op het platform of app in te loggen en te kijken of er nieuwe onderzoeken beschikbaar zijn.

Dat zijn er namelijk vaak meer dan je ontvangt per uitnodiging want we versturen maximaal 1 uitnodiging per dag om niet teveel te spammen. Let op, je kan desgewenst de frequentie van de uitnodigingen zelf aanpassen naar beneden (6, 3 of 1 keer per maand).

HOEVEEL KAN IK VERDIENEN?

De beloning per enquête wordt bepaald door de tijdsduur die het kost om deze in te vullen. Voor langere surveys krijg je dus meer geld. De beloningen variëren normaliter tussen €0,50 en €4,- en hoger. Des te vaker je meedoet met een onderzoek, hoe meer je verdient zo simpel is het.

Er zijn leden die het zien als een leuk zakcentje en er zijn ook leden die er vol voor gaan. In dit laatste categorie zien we dat het hen geregeld lukt om wel 100 euro per maand verdienen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd en ligt eraan aan hoeveel enquêtes je kan meedoen:

AAN HOEVEEL ENQUÊTES KAN IK MEEDOEN?

Dat ligt aan een aantal factoren. Ten eerste aan jouw profielkenmerken, want niet alle onderzoeken zijn voor jou relevant. Daarnaast ligt het aan je eigen voorkeur, je kan zelf aangeven hoeveel onderzoeken je bij voorkeur wil ontvangen. Als laatste zijn we in het aanbod afhankelijk van onze klanten en hoeveel onderzoeken er door hen worden uitgezet.

WANNEER KAN IK MIJN VERDIENSTEN LATEN UITBETALEN?

Je kan je saldo laten uitkeren zodra je minimaal 10 euro hebt verdiend. Maar let op: je kan pas je eerste uitbetaling ontvangen als je nieuwe account minimaal twee weken actief is. Dit is om fraude te voorkomen.

HOE WORDEN MIJN VERDIENSTEN UITBETAALD?

Je ontvangt je beloningen in geld via PayPal of in de vorm van een digitale cadeaubon. Er is een ruime keuze van 80+ soorten cadeaubonnen van Amazon tot Bol.com en veel meer.

Let op dat je PayPal is gekoppeld aan een e-mailadres. Je moet dus je BEENQ account aan hetzelfde emailadres koppelen. Andersom kan je jouw email waarmee je aan BEENQ meedoet ook toevoegen aan je bestaande PayPal account, lees hier de uitleg.

Het gebeurt dat PayPal een fee rekent voor het ontvangen van geld, hier hebben wij helaas geen invloed op. Dan ontvang je niet 10 euro maar slechts 9,80 omdat er dan 20 cent wordt ingehouden.

HOE LANG DUURT EEN UITBETALING?

PayPal tegoed laten uitkeren duur normaal gesproken 1-5 werkdagen maar kan soms oplopen tot 10 werkdagen. Een cadeaubon kost 1-4 werkdagen.

HOE MAAK IK EEN PAYPAL ACCOUNT AAN?

Dit kan je eenvoudig doen via de site van PayPal. Dit is volledig gratis. Gebruik dus hetzelfde emailadres als je BEENQ account. Bij een bestaand account is het mogelijk om daar aanvullende adressen aan te koppelen.

IS ER OOK EEN APP?

Nee, niet meer. De browser portal is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten dus je kan goed inloggen op je telefoon via internet zoals Safari.

WAT ALS IK NIET MEER MEE WIL DOEN?

Je kan je account te allen tijde stopzetten via de optie “account sluiten” in het platform. Je bent dan wel je gespaarde saldo kwijt.

IK BEN MIJN WACHTWOORD VERGETEN

Geen nood, die kan je resetten via de optie “wachtwoord vergeten?” op de inlog pagina.

IK KAN NIET MEER INLOGGEN

Probeer eerst de optie “wachtwoord vergeten?” op de inlog pagina. Werkt deze ook niet dan verzoeken we je contact met ons te zoeken via ons contactformulier.

Scroll to Top